ЦСКА на среща с Бога на златото

7 Dni Sport29.07.2022
Гриша Ганчев

ЦСКА си промени фасона и победи Македония Гьорче Петров с 4:0 пред над 8 000 зрители на стадион „Българска армия“.

Следващият съперник на „червените“ е Сейнт Патрик. Колегите от „Труд“ представят следващия съперник на момчетата на треньорът Саша Илич.

Сейнт Патрик – пазителят на Ирландия, известен и като Бога на златото. Неговото име носи следващият съперник на ЦСКА по пътя на златните групи в Лигата на конференциите. В исторически за клубната история мач „Сейнт Патрик“ елиминира с дузпи като гост „червени“ кошмар „Мура“ и го прати при градския вампир – единствената по-значима забележителност в малкото словенско градче.

Колко опасен е „Сейнт Патрик“? Деветкратният шампион на Ейре завърши на второ място след първенеца „Шамрок“, който вече бе отстранен от „Лудогорец“. Феновете са известни като едни от най-верните в страната. Само много тесни специалисти във футбола могат да се похвалят, че са чували някой от играчите. Английският вратар Джоузеф Ананг е под наем от „Уест Хем“ и спаси три дузпи срещу „Мура“. Чужденци са финландецът Серж Атакай, нидерландецът Тайс Тимерманс, белгиецът Тунде Аволаби и шотландецът Били Кинг. Треньорът Тимоти Кланси е само на 38 години и „Сейнт Патрик“ е едва вторият му клуб.

Само два пъти в историята си „Сейнт Патрик“ е отстранявал два съперника в един сезон от евротурнирите. Първо се случи се през 2008- за Купата на УЕФА. Преодолян латвийският „Олимпс“, а след него шведският „Елфсборг“. В четирите двубоя ирландците направиха три победи и едно равенство, а след това отпаднаха от „Херта“. През 2011-а „Боговете на златото“ отстраниха исландския „Вестманея“ и казахстанския „Шахтьор“ (Караганди) в Лига Европа.

На много места по света честват 17–и март като Деня на Свети Патрик. За ЦСКА преминаването на неговия отбор е мисия задължителна.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ