Огромен напредък в строежа на новият дом на Локомотив Пловдив

7 Dni Sport28.07.2022
Лудогорец - Локомотив Пловдив, Доминик Янков, Райън Бидунга

Строителите вече демонтират скелето от външната част на трибуна „Бесика“ на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Така „черно-белите“ фенове ще могат да видят фасадата на сектора в окончателен вид, от който гледат мачовете на отбора.

Президентът на фирма „Рудин“ ООД, която строи стадиона Живко Желев, заедно с кмета на район „Южен“ Костадин Язов отговарящ за надзора от община Пловдив посетиха спортния обект. Там беше и бившият играч на „черно-белите“ Стефан Драганов, който преди да се завърне в САЩ, където живее, за пореден път отиде да види строежа.

„Остават дейности по монтажа на козирката, облицоването на фасадата на изградената трибуна. Последно ще се монтират санитарните принадлежности, ще се направи подовото покритие и два слоя хидроизолация. Следва монтирането на седалките и поставянето на парапетите и трибуната ще бъде окончателно завършена“, заяви инж. Желев при инспекцията. Той допълни, че ако няма забавяне с доставките на последните поръчани материали, още през есенния полусезон трибуната ще бъде готова и феновете ще могат да я посещават.

„Доволен съм не само, че се вижда краят на строежа на „Бесика“, която чакат всички привърженици на отбора, а и това, че отсрещната трибуна се строи с добри темпове“, каза Костадин Язов. Доволен остана и Стефан Драганов.

„Пожелавам на строителите да продължават все така с добри темпове. Сигурен съм, че през есента, когато отново се върна в Пловдив, ще видя окончателно завършена трибуна и ще мога да се насладя на това, което е направено. Станах пряк свидетел на строежа, след който „Локомотив“ ще се сдобие с истински модерен стадион“, каза големият футболист.

Скелето ще бъде преместено зад трибуна „Юг“, която ще бъде за фенове на гостуващите отбори.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ