Синове на баща си

7 Dni Sport27.07.2022
Владо Николов,

Когато през 2016 капитанът на НО по волейбол Владимир Николов сложи край на знаменитата си кариера с емоционален бенефис, частица от сърцата ни потънаха в мъка. Няма да забравим играта на Владо с националната фланелка – винаги със „сърце и душа за България“. За съжаление всяко начало има и своя край…Но по-важно е след края какво ще оставиш зад себе си!

За разлика от свои колеги, които ощетиха България в знак на протест, Владо продължи за работи за родния волейбол (вероятно и той не е бил съгласен с някого и нещо, но направи нещата по свой начин).Създаде своя школа за таланти, възроди закъсалия ВК „Левски“, намери спонсори, вече има своя чисто нова и модерна зала, работи на различни постове в клуба. За всички нас, левскарите, Владо е от белите лястовици за името „Левски“, подобно на Нешка Робева, която с редица благотворителни спектакли спаси от фалит закъсалия клуб по художествена гимнастика „Левски“ и разбира се Наско Сираков, който продължава да се бори за футболния клуб!

Най-светлия пример за това как трябва да изглежда приемствеността, са четирите деца на Владо (нека отдадем заслуженото и на прекрасната му съпруга Мая Николова!) . Първородният му син Александър Николов защитава цветовете на България в младежката и в мъжката формация едновременно, има успешни изяви и множество индивидуални награди. През миналата година Алекс завърши спортното училище „Васил Левски“ и няколко престижни университета с САЩ се надпреварваха да му дадат пълна стипендия, за да продължи висшето си образование там. В крайна сметка Алекс избра да прекара една година в университета си „Лонг Бийч“, където беше избран за новобранец на годината. Младата звезда на България не спря да се раздава за националните ни отбори и в началото на месеца пристигна друга страхотна новина – трансфер в шампиона на Италия, считаното за едно от най-силните първенства в света. Наследникът на Владо ни кара да се чувстваме много щастливи и горди с неговите успехи, но не можем да не отбележим, че момчето остава здраво стъпил на земята, въпреки огромните си успехи на тази крехка възраст. Възпитанието по морал, ценности и приоритети се кове само в семейна среда.

И ако успехите на Александър Николов не са достатъчен повод за оптимизъм за волейболните фенове, веднага прехвърляме поглед към Симеон Николов – младият разпределител на ВК „Левски“ и националния отбор за юноши до 18 г. Младите лъвчета със Симеон в състава завършиха с бронзовите медали на европейското първенство, но показаха потенциал за много по-големи успехи (б.р. юношеската формация с Александър Николов е печелил титлата на европейско първенство и сребърен медал на световно първенство), а Николов младши попадна в идеалния отбор на Европа, печелейки и приза за най-добър разпределител на първенството – заслужена награда за този много важен пост във волейбола. Още една индивидуална награда за младия ни талант – Симо си тръгна и с приза за топ реализатор на начални удари – цели 20 на това първенство.

Не знаем по какъв път ще тръгне Филип – най-младият син на Владо, но се надяваме България един ден да се гордее и с него!

Пожелаваме много здраве и успехи на всички членове на семейство Николови! И от сърце ви благодарим!

Автор: „Герена.бг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ