Саша Илич залага на Асен Дончев срещу Македония Гьорче Петров

7 Dni Sport27.07.2022
ЦСКА - Черно море, Станислав Шопов, Иван Турицов, Асен Дончев, Амос Юга

20-годишният Асен Дончев, който донесе победата на ЦСКА над Черно море с красиво попадение, ще започне като титуляр в утрешния реванш от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите срещу Македония Гьорче Петров, съобщават колегите от „Тема Спорт“.

Младокът е спечелил доверието на Саша Илич не само с гола си срещу варненци, но и с представянето си в останалите срещи от началото на сезона, както и по време на тренировъчния процес. Той се появи от резервната скамейка при гостуванията на Локомотив София и Македония Гьорче Петров, като и при двете си включвания раздвижи играта на армейците.

След срещата в Скопие дори сръбският специалист заяви: „Ако всички в състава се стараят като младия Дончев, ще бъда много доволен“. А младежкият национал от своя страна му се отблагодари за думите с победен гол секунди след като се появи на терена срещу Черно море. Все още не е ясно дали срещу Македония ГП Асен ще започне на крилото, където се включи срещу варненци, или ще бъде върнат в защита на мястото на уморения Турицов. Със сигурност обаче Дончев ще действа по десния фланг на червените.

Роденият на 22 октомври 2001 година в Благоевград поливалентен футболист започва кариерата си в местния Пирин, а след това е набелязан от скаутите на Литекс. През лятото на 2016-а, на 14-годишна възраст, преминава от школата в Ловеч в тази на „Армията“. Част е от тимовете U15, U17 и U19 на ЦСКА, а през 2020-а за кратко е преотстъпен и на Литекс. Записва дебют за армейците на 21 април 2021 под ръководството на Любослав Пенев при победата с 6:0 над Монтана. До момента има на сметката си 17 двубоя за тима във всички турнири, а в понеделник вечер отбеляза и дебютното си попадение. Преминава през юношеските формации на България до 18 и до 19 години. На 7 септември м.г. изигра първия си мач за младежкия национален отбор при 0:4 от Уелс, като до момента има три срещи за тази гарнитура.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ