Григор Димитров: Да, истина е

7 Dni Sport26.07.2022
Григор Димитров,

Най-добрият български тенисист Григор Димитров потвърди новината, която се говореше под сурдинка, но вече е реалност.

Момчето ни планира да се пусне и на двойки на “Мастърс” турнира в Монреал (Кан) от 7 до 14 август. Най-добрият български тенисист ще оформи звезден дует с 8-ия в световната ранглиста Андрей Рубльов (Русия), като това ще бъде първият случай на партньорство между двамата на корта.

В надпреварата ше участват още водачите в световната ранглиста Раджийв Рам и Джо Солсбъри, олимпийските златни медалисти Мате Павич/Никола Мектич, шампионите от “Уимбълдън” Матю Ебдън/Макс Пърсел, както и действащите шампиони Орасио Себайос/Марсел Гранойерс.

Григор Димитров не е играл след нелепата контузия, която получи по време на Откритото първенство на Великобритания. Той ще поднови участието си в турнири на АТР500 във Вашингтон идната седмица. Миналата година българинът отпадна във втория кръг в американската столица от Иля Ивашка с 2:6, 6:7(4). Последната му победа там е при по-предишното му участие през 2017-а, когато надделява над Кайл Едмънд във втори кръг и бива елиминиран от Даниил Медведев на осминафиналите.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ