Стамен Белчев: Ще кажа истина за ЦСКА и Г-н Гриша Ганчев

7 Dni Sport26.07.2022
стамен_белчев

Треньорът на новосъздадения дублиращ отбор на ЦСКА Стамен Белчев даде първото си интервю, откакто застана начело на тима. Той коментира пред колегите от „Тема Спорт“ какви са основните му цели и разкри впечатленията си от първия месец от работата си с младите футболисти на червените.

Г-н Белчев, завръщате се в ЦСКА след близо две години. Забелязвате ли промени както в процесите в клуба, така и в самата инфраструктура на тренировъчната база в Панчарево?

– Да, със сигурност са настъпили доста промени във времето, в което не бях в клуба. Те са както организационни, така и в материалната база, като са изцяло в положителна насока.

В последното си интервю собственикът Гриша Ганчев се изказа изключително ласкаво за вас, като сподели, че съжалява за освобождаването ви. Как се почувствахте от думите му и той ли ви отправи предложение да се завърнете в клуба?

– Ръководството на ЦСКА ме покани да се завърна, да. Но не искам да коментирам самите думи на Гриша Ганчев и неговото интервю.

През последните няколко години водихте Арда и ЦСКА в евротурнирите. Смятате ли за крачка назад връщането ви в Трета лига?

– Винаги съм казвал, че обичам да работя с млади футболисти. Няма как завръщането ми в ЦСКА да е крачка назад и ако някой мисли обратното, си е за негова сметка.

Наясно ли сте вече със състава, на който ще разчитате през сезона в Югозападната Трета лига?

– Когато отборът е дублиращ, няма как да си напълно наясно със състава, защото преди всеки мач е възможно например Саша Илич да предложи футболисти от първия тим. Или пък да поиска да качи някое момче при него. Но в общи линии от играчите, с които се готвим, съм наясно на кого ще мога да разчитам. Нещата ще се напасват в движение.

Интервюто породи и много коментари в социалните мрежи, публикуваме може би най-открояващия се:

„С това интервю каза истината, стига спекулации, че щял да сменя Саша Илич и всичко щяло да бъде същото. Винаги може, да има такава възможност, но това не приоритета и идеята. Идеята е Илич да успее, да изгради силен ЦСКА и да ни радва с победи и добри игри. Обичайте ЦСКА и стоп на спекулациите, те помагат на всички друго, но не и на любимия ни клуб“, пише Иван Александров – фен на „червените“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ