Гордей се България, великите лъвчета удариха Германия, Алекс Николов заби 29 точки

7 Dni Sport25.07.2022
България, Волейбол, Алекс Николов

Националният отбор по волейбол на България за мъже под 20 години записа трудна победа на старта на Европейския младежки олимпийски фестивал в Банска Бистрица (Словакия). Тимът, воден от Мартин Стоев, се наложи след петгеймова битка над Германия с 3:2 (19:25, 25:17, 19:25, 25:13, 15:8) в първия си мач от предварителната група. Така младите „лъвове“ тръгнаха успешно в турнира, който се явява мини-европейско първенство.

Българските момчета не успяха да започнат добре срещата. Германците усетиха колебанията и се разиграха. Те поведоха с 15:11, задържаха разликата – 20:14. Нашите успяха само да се доближат до четири точки – 17:21. Съперникът обаче отново натисна и затвори гейма в своя полза за 1:0.

Нашите възвърнаха увереността си и подобриха играта във втората част. Това веднага даде полижителен резултат. На свой ред съставът ни диктуваше изцяло положението за равенството 1:1.

Възходът от българска страна не бе продължен. След равностойна игра до 11:11, Германия отново ни изненада. Противникът се откъсна с четири точки, запази стабилност и отново бе недостижим, като поведе с 2:1 гейма. Притиснати до стената, волейболистите ни най-накрая показаха на какво са способни. Те сториха това по категоричен начин. Намериха най-накрая ритъма си и оставиха съперника на едва 13 точки.

В петата решителна част младите „лъвове“ бяха безкомпромисни. Използваха набраната инерция и поведоха още от самото начало. Избраниците на Мартин Стоев не допуснаха повече противодействие и спечелиха с крайното 3:2 гейма след 103 минути игра.

Реализатор за победата на България бе Александър Николов с цели 27 точки (10 аса, 1 блок). Борис Начев завърши с 11 точки (4 блока).

Припомняме, че това лято големият талант Алекс Николов, който е син на легендата Владимир Николов, направи трансфер в шампиона на Италия Кучине Лубе (Чивитанова).

В следващия си мач на Европейския младежки олимпийски фестивал националите ни срещат домакините от Словакия. Двубоят е на 26 юли от 17:30 часа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ