Гордей се България, малката Росица Денчева грабна титлата в Нидерландия, щастлива е

7 Dni Sport23.07.2022
Росица Денчева,

Родната тенисистка Росица Денчева спечели титлата при девойките на турнира от четвърта категория на ITF в Айндховен (Нидерландия).

На финала българката победи представителката на домакините Софи Шутен със 7:5, 6:3.

Така Денчева стана шампионка с пет победи и само един загубен сет. Това е четвърта титла за Денчева на сингъл в турнири от ITF за девойки.

През миналата година талантливата българка завърши на второ място на Световното отборно първенство до 14 години и на второ място на европейското отборно първенство в същата възраст. Тя и Йоана Контантинова записаха и второ място на европейското лично първенство по двойки до 14 години. През 2021-а Денчева успя да спечели първата си титла при девойките в турнир на ITF, а също успя да вземе и два трофея на двойки. Българката стана шампионка на сингъл и вицешампионка на двойки на турнира „Еди Хер“, а след това зае трето място на турнира „Ориндж Боул“.

На финала на двойки Росица Денчева и Виктория Велева отстъпиха пред Анелин Бакер и Лоес Конинг от Нидерландия с 4:6, 4:6.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ