Обичаната от цяла България плувкиния има псхическа умора, спряха я е от Европейското в Рим

7 Dni Sport23.07.2022
Диана Петкова,

Двама участници в състава за световното първенство по плуване в Будапеща през миналия месец отпадат от този за европейското в Рим през август.

Към него се прибавят пък 4 имена, като двама от състезателите ще са дебютанти на голям форум.

От плувалите в унгарската столица в италианската няма да се състезават Диана Петкова и Калоян Братанов.

Причината 22-годишната националка от Пловдив да не пътува за Ботуша е психическа умора. Калоян Братанов се възстановява от заболяване.

В състава за световното се завръщат Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров. Първият пропусна всички големи първенства от олимпиадата в Токио насам по различни причини.

Вторият получи 6 шева на ръката заради битов инцидент по време на абитуриентския си бал в края на май и имаше забрана да плува.

На европейското в Рим за мъжкия национален отбор на голям форум ще дебютират 16-годишният Петър Мицин и с 4 г. по-големият Тонислав Събев.

Двамата поставиха нови държавни рекорди на първенството в столичния басейн “Диана” миналата седмица. Мицин подобри най-доброто постижение на 200 м свободен стил с 1,49,10 мин. Събев счупи националния рекорд на 50 м бруст, финиширайки за 27,63 сек.

Останалите плувци в състава за европейското са Габриела Георгиева, Жанет Ангелова, Антъни Иванов, Йордан Янчев, Любомир Епитропов и Дениел Нанков.

Европейското първенство в Рим ще се състои от 11 до 17 август. Българският състав заминава за Италия на 8-и.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ