Ботев Пловдив вече трябва да побеждава, съперник е Арда

7 Dni Sport23.07.2022
Ботев Пловдив - АПОЕЛ Никозия, Муртаз Даушвили

Отборите на Ботев (Пловдив) и Арда (Кърджали) се изправят един срещу друг в среща от 3-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на Футболен комплекс Ботев 1912 в Коматево започва в 21:00ч., а главен съдия на срещата е Ивайло Ненков.

Двубоят е от голямо значение за домакините, които все още са с нулев актив от началото на кампанията. До момента в първенството Ботев отстъпи на Хебър с 0:1 и от Ботев (Враца) с 2:3. През седмицата Ботев имаше и нелек мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, в който възпитаниците на наставника Азрудин Валентич завършиха наравно 0:0 с кипърския АПОЕЛ (Никозия).

Междувременно тимът на Арда, воден от бившия наставник на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев, записа едно поражение и един успех. Тимът стартира с тежка загуба от ЦСКА с 0:3, но в предишния кръг победи с 1:0 Берое у дома.

Срещата обещава да бъде интересна както от гледна точка на класирането, така и от гледна точка на двубоя на резервните скамейки, където Азрудин Валентич и Александър Тунчев имат неуредени сметки. Именно в последния сблъсък между двамата през месец март босненският специалист разклати стола на бившия защитник. Тогава „канарчетата“ победиха Локо с 2:1.

Сега тимът на Арда ще бъде мотивиран да задълбочи кризата откъм резултати в Ботев и да спечели нови три точки.

Централният защитник Самюел Супрайен и халфът Реда Рабей изтърпяха наказанията си, заради които пропуснаха първите два шампионатни мача и ще бъдат на разположение на Азрудин Валентич.

Същото важи и за Мохамед Брахими, който направи силен мач срещу АПОЕЛ преди дни. Вероятността и тримата да започнат заедно срещу Арда от първата минута, както сториха срещу кипърския тим, не изглежда голяма и е много вероятно Валентич да направи промени по състава си с мисъл за предстоящия реванш в четвъртък.

Вероятни състави:

Ботев Пловдив: Ханкич, Пунчец, Супрайен, Генев, Ето’о, Мертенс, Рабей, Точукво, Брахими, Току, Секулич.

Арда Кърджали: Симеонов, Желев, Крачунов, Стоев, Лозев, Котев, Юруков, Коконов, Иванов, Ковачев, Н’Диай.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ