Илиан Илиев: Нямам скрити хитрини, само много работа ще помогне

7 Dni Sport22.07.2022
Славия - Черно море, Илиан Илиев
Отдавна се знае, че е много трудно да гостуваш на Черно море. „Моряците“ са биткаджии, не отстъпват в единоборствата и са агресивни на терена. Към това обаче, в последните години прибавяме и португалска подправка. Тя се казва техника. И не е такава заради футболистите от тази държава, които играят в отбора. Причината е Илиан Илиев, който разкри пред „BetNews“ целите на Черно море, който стартира с две победи в efbet Лига – над Локомотив Сф и Славия.
Началото на сезона
Има изненади и винаги, когато сезонът започва, могат да станат неща, които никой не е очаквал. Рано е обаче да се правят каквито и да е изводи. Класирането до петия-шестия кръг, няма никакво значение. Някои са водили по-усилена подготовка, други не чак толкова. Някои се фокусират и така структурират лагерите – да са по-свежи в началото на сезона, а другите в по-дългосрочен план.
Представянето на отбора
Не мога да кажа, че представянето ни през миналия сезон беше супер. Можеше да сме доста по–напред от това пето място, което заехме. От зимата, когато ни напуснаха основни футболисти като Леандро и Родриго, трябваше да се оправяме с наличния състав. Новите се приспособиха и се вписват в обстановката, което е много добре.
Много е неприятно, когато футболисти като Даниел Димов и Евгений Сердюк са контузени и не могат да вземат участие в двубоите на нашия отбор. Трима от титулярните ни играчи не са на разположение. Започваме сезона с петима нови и различни в стартовите ни 11. Но ние се съобразяваме с нещата. Приемаме, че те са част от играта, не можем да ги променим. Не може всичко да е перфектно, това е невъзможно.
Конкуренцията
Не знам със сигурност, колко отбора ще са в битката за титлата. Засега три клуба афишираха сериозни амбиции, но това е в началото, после нещата се променят. Добре е да има конкуренция. Искам повече отбори да са в челото на класирането и да има силни тимове, които да са в съперничество с останалите. Не е хубаво за българския футбол, да няма качествени клубове в първенството и да са разделени от голяма точкова празнина.
Целите
Нямам специални хитрини, с които да изненадам другите треньори. Има нещо, което е от значение. Само и единствено работа трябва да свършим и всичко накрая зависи от футболистите. Затова винаги съм казвал, че съм доволен от нашите. С малко думи се разбираме и нещата вървят добре.
За нас е важно тази година да се преборим с по-голямата конкуренция за място в първата шестица. Не си поставяме нереално високи цели, но ако кажа, че търсим място в европейските турнири, ще е вярно. То обаче ми изглежда по-достъпно през бараж от седмото място.

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ