Младен Кръстаич: Бъдете убедени, че ще оставя много по-добър отбор

7 Dni Sport21.07.2022
България - Северна Македония,

Новият национален селекционер на България Младен Кръстаич е убеден, че като си тръгне, ще остави много по-добър отбор за следващия треньор.

„Говори се с хората, които работят тук за състоянието на футбола. Нямам страх да работя в спорта. Като футболист съм дал всичко от себе си за футбола, както и моите хора, които са около мен. Имал съм оферта от един отбор преди това, но не съм усетил, че е времето да я приема“, сподели Кръстаич.

„България в момента е в такова състояние, че ако работим добре половин година-една може да направим добри резултати. Бъдете убедени, че като си тръгна, ще оставя много по-добър национален отбор за следващия селекционер, както Сърбия. Виждате къде е“, добави той.

„Не се страхувам от предизвикателства. Относно тактическата схема, гледали сме всички мачове на националния отбор. Имаме си наша тактическа схема, наши виждания, които ще ги използваме в националния отбор, но зависи от качествата на футболистите, с които разполагаме.“

„Ще гледаме да направим по-добри резултати в Лигата на нациите и в контролните срещи ще наблюдаваме футболистите, които ще можем да използваме по-нататък. Очакванията са много големи. Нямам магическа пръчка, но ще направя какво трябва отборът да стане по-силно.“

„Ако съм по-голям патриот от българските футболисти, няма да е добре. Тогава нещо ще трябва да се подобри. Трябва да има този национален заряд. За това трябва да се живее. Имаме много малко подготовка за мачовете 3-5 дни. Ако няма добра атмосфера, няма как да станат нещата. Българите и сърбите са сходни като манталитет и съм сигурен, че нещата ще се получат“, каза още Кръстаич.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ