Нефтохимик Бургас се отказа от участие в Трета лига

7 Dni Sport21.07.2022
нефтохимик

Клубовете от Югоизточната Трета лига ще получат по 12 мачови топки, съобщи техническият директор на БФС Георги Иванов на традиционното съвещание с представители на отборите. Съвещанието беше ръководено от председателя на ЗС на БФС – Пловдив Огнян Златков.

От централата в София присъстваха, освен Иванов, вицепрезидентът на централата и шеф на Аматьорската лига Румен Вълков, Валентин Чакъров – Директор на първенства и турнири, Неделчо Михайлов – Началник отдел Спортно-технически, Георги Лалев – мениджър на Лицензионната комисия.

В последния момент от участие в групата се отказа Нефтохимик Бургас 1962, а на негово място ще се включи миналият през квалификации Верея Стара Загора.

Отборите бяха запознати с новостите за започващото първенство, а от своя страна повдигнаха въпроси за задължителното излъчване на футболните срещи от групата. Такова се планира и вероятно ще бъде анонсирано в дните преди началото на сезона. Както е известно, отборите трябва да започват мачовете през новото първенство с трима футболисти до 23 години. При смяна на някой от тези момчета, тяхното място също трябва да бъде заето от играч в тази възрастова група.

На съвещанието стана ясно, че всеки клуб от Трета лига – Югоизточна група ще получи за новия сезон по 12 мачови топки.

Беше теглен жребий за разпределение на местата в системата Бергер, след което беше изготвена програмата за есенния полусезон в групата. Три клуба – Локомотив Пловдив II, Сливен и Саяна Хасково заявиха желание да играят домакинските си срещи в неделя, другите ще домакинстват в събота.

Някои отбори ще играят извън населените места, в които са регистрирани. Спартак Пловдив се мести временно в село Оризаре заради ремонт на стадион „Тодор Диев“, а поради идентични причини Локомотив Пловдив II ще приема съперниците си в град Садово. Берое II ще играе мачовете си на базата на школата, която е изградена върху стадион Локомотив в града.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ