ЦСКА стартира европохода си с гостуване в Северна Македония

7 Dni Sport21.07.2022
ЦСКА - Арда Кърджали, Маурисо Гарсес

ЦСКА дава старт на участието си в Лигата на конференциите с гостуване на Македония (Гьорче Петров) в Скопие. Мачът в столицата на Северна Македония е от 18:30 часа.

„Червените“ започват новата кампания на европейската сцена с мисълта да повторят доброто си представяне от последните две години, в които отборът стигна до груповата фаза.

Столичани не убедиха с играта си в последния двубой от efbet Лига, когато се добраха до равенство с Локомотив (София) едва в последната минута.

ЦСКА замина за Скопие с 22-ма футболисти, сред които обаче не попадна националът Георги Йомов, който все още не е възстановен напълно. За сметка на това в групата място намериха Мено Кох и новият нападател на тима Дюкенс Назон, който се очаква да дебютира с „червената“ фланелка.

За Македония (ГП) това ще бъде първи официален двубой за новия сезон, тъй като първенството в западната ни съседка все още не е започнало. Северномакедонците спечелиха Купата на страната и завършиха на четвърто място през миналата кампания.

В дните преди сблъсъка имаше неяснота около това къде ще се проведе мачът, като беше обсъждан вариант той да бъде преместен в Струмица. В крайна сметка бе взето решение срещата да се състои на стадион „Петър Милошевски“, който е с капацитет от едва 2500 места, половината от които ще бъдат затворени поради съображения за сигурност.

По-рано през седмицата стана ясно, че от „Армията“ са договорили норвежкия полузащитник Джонатан Линдсет от Сарпсборг 08, който трябва да бъде официално обявен като ново попълнение до дни.

ЦСКА – София вече научи потенциалния си съперник за следващата фаза на надпреварата. Ако „червените“ отстранят Македония (ГП), то в третия кръг ги очаква победителят от двойката между Сейнт Патрикс Атлетик (Ирландия) и Мура (Словения).

Лига на конференциите, втори квалификационен кръг:

Македония (ГП) – ЦСКА:

Вероятни състави:

Македония (ГП): Стевковски, Мена, Личина, Мишевски, Лазаревики, Гьоргиевски Адеми, Емини, Лемос, Воша, Вучичевич

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Кох, Де Нойер, Вион, Юга, Туфегджич, Шопов, Гарсес, Назон

Съдия: Брам ван Дрийсхе
Стадион: „Петър Милошевски“ – Скопие
Начало: 18:30 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ