Каули Оливейра – димантът на Лудогорец

7 Dni Sport19.07.2022
Септември София - Лудогорец, Каули Оливейра

Отдавна е ясно, че в Лудогорец незаменими футболисти няма. Отсъствието на всеки може да бъде компенсирано, защото в този отбор всички са звезди, особено за българското първенство.

И съответно „орлите“ никога не са имали голяма зависимост от един футболист, както например последният им противник – Локо Пд, зависи от Митко Илиев, пишат колегите от „Мач Телеграф“.

Има обаче един играч, който наистина е от най-ключовите и го показва от началото на настоящия сезон. Става дума за Каули Оливейра. Бразилецът бе взет за заместник на Марселиньо и все още не се е превърнал за клуба в това, което беше бившият български национал. Въпреки това обаче той нееднократно доказа високата си класа и го прави вече четвърти сезон. От началото на този, въпреки че невинаги започва като титуляр, той даде своя принос за всяка от четирите победи на отбора. При всяка от тях даде гол или асистенция. В Европа се отчита със съавторство на попаденията.

В Черна гора Сотириу донесе успеха над Сутиеска с 1:0, като това стана при добавка след удар на Каули. В първия мач в Разград пък изработи важния втори гол като свали топката към Тисера. Преди това изпълни корнера, при който Недялков стреля, а Сантана направи добавката за първото попадение. В България пък вкара втория гол за победата над Септември, който реши мача между двата тима в първия кръг, а срещу Локомотив Пд вкара след пас на Сотириу, въпреки че и двамата се появиха в игра като резерви. По всичко изглежда, че поне засега Каули трудно може да бъде изместен от титулярното си място от прекия си конкурент за позицията зад нападателя – Доминик Янков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ