Станимир Стоилов: Левски играе повече на емоции

7 Dni Sport15.07.2022
ФК ЦСКА 1948 - Левски, Цунами Вандерсон, Георги Русев

Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред „Гурме футбол“ за възможностите на този отбор на „сините“.

„Смея да твърдя, че познавам добре работата във футболен план и възможностите на отбора, който тренирам. Да, можем да кажем, че за този тим това не е тавана, но му трябва още малко време, за да повярва в силите си. Сега играем повече на емоции, желание и на индивидуални качества на играчите, на ентусиазма, който има от привържениците и непрекъснатата им подкрепа. Нормално е такъв футболен проект да има и лъкатушене. С оглед на това, че имаме да решаваме много други проблеми, не очаквам някакво голямо надграждане откъм класа. Знаете, че тя струва пари. Европейските футболисти, които могат да се привлекат в България са прекалено скъпи за нас и затова се ориентираме към повече играчи от Южна Америка. Там има футболисти с по-добри индивидуални характеристики и са по-евтини. Но идва другият проблем, че бройката на играчите извън ЕС е ограничена.

Прекален реалист съм и не искам да давам напразни надежди на хората, но ако в този отбор продължи да се надгражда със съвсем малки зрънца, по един-двама човека, се надявам, че до края на сезона Левски ще изглежда един стабилен отбор и от догодина да мечтае повече. Трябва да имаме време, за да се създаде стабилност в игровия план, а не да играем на емоции и желание. Естествено това идва и с три-четири класни попълнения.

Винаги съм искал, откакто съм дошъл в клуба, е да играем в стил „Левски“, да е горд отбор. Оттам отборът трябва да си постави реалната цел – участие в евротурнирите. Тя е осъществимата. Другото вече е в сферата на мечтите. Купата не я коментирам, но за шампионска титла трябва да си прекалено уравновесен и стабилен. Надявам се да постигнем тази стабилност. За мен стартирахме по нереален начин първенството, защото имаше мач, който трябваше задължително да бъде спечелен, след като имаш преимущество с човек повече. Но това са точно грешките на растежа, които ще прави Левски. Необходимо е да държим тръпката и емоциите в играчите. Умният футбол, който искам да играем също трябва да се добави лека класа към него“, каза треньорът на „сините“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ