Маурисио Гарсес: В ЦСКА мислим само и единствено за титлата

7 Dni Sport14.07.2022
ЦСКА - Арда Кърджали, Маурисио Гарсес

Нападателят на ЦСКА Маурисио Гарсес, който започна отлично новата кампания в efbet Лига, реализирайки хеттрик във вратата на Арда, даде специално интервю за предаването за колегите от „Диема Спорт“.

„За първи път играя извън Бразилия. Веднага обикнах България. От 7 месеца съм в ЦСКА и трябва да направя едно признание, че в началото ми беше по-лесно, тъй като Стойчо Младенов бе начело на отбора и комуникацията беше по-лесна. С него се разбирахме на португалски. С новия треньор Илич полагам двойно повече усилия, за да му покажа, че трябва да бъда в състава. Всеки треньор има собствено виждане за играта и се старая да се адаптирам по-бързо към изискванията му“, коментира Маурисио Гарсес.

„Много пъти съм играл като централен нападател, но тази позиция не е най-подходящата за мен. Чувствам се по-добре на фланга, защото съм бърз и искам да се надигравам един на един с противниковите защитници. Ако ЦСКА има нужда от мен да играя като централен нападател, ще бъда там. Ще играя там, където прецени треньорът”, каза още той.

„Мислим само и единствено за шампионската титла. Знам, че трябва да я върнем на нашия стадион. Знам, че в ЦСКА няма други цели освен трофеите. Именно заради тези цели дойдох в България, защото само шампионите се помнят, а аз искам да бъда запомнен”, категоричен бе новата звезда на „червените“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ