В Северна Македония: Мачът Македония ГП – ЦСКА може да не се играе в Скопие

7 Dni Sport14.07.2022
Македония Гьорче Петров,

Първият мач между отборите на Македония ГП и ЦСКА в Лигата на конференциите може да не се играе в Скопие, както е по програма, съобщава „sport1.mk“.

Изданието твърди следното: „След поредица от искания и натиск от страна на България, че Скопие е рисково място за провеждане на този мач, научаваме, че македонските власти, са решили да преместят мача извън македонската столица, където всеки ден има народни протести срещу френското предложение за решаване на спора между Македония и България“.

Твърди се, че мачът може да бъде преместен в Струмица, като стадиона там е най-близо до покриване на всички стандарти на УЕФА.

В Западната ни съседка обаче споменават, че тогава скандалът ще стане още по-голям, тъй като отборът на Академия Пандев, който е от Струмица, не получи разрешение за двубоя си с Лехия Гданск, тъй като спортното съоръжение не покрива критериите. Така в четвъртък отборът ще посрещне поляците също на тренировъчния център на футболния съюз на Северна Македония, където по програма трябва да играе и ЦСКА.

Изданието твърди, че Футболната федерация на Северна Македония е запозната с възможното преместване на мача извън Скопие.

Снимка: „Евима Спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ