Поръчаха на Тодор Неделев каска като на Петер Чех

7 Dni Sport13.07.2022
Ботев Пловдив, Тодор Неделев

Професорът, оперирал национала, идва в Пловдив в началото на август

Съперникът на “Ботев” АПОЕЛ с интерес към Жордан Икоко

Вече е поръчана каска за национала Тодор Неделев. Тя ще бъде почти еднаква с тази на легендарния вратар на “Челси” Петер Чех, с която той игра дълги години.

Каската е необходима на Неделев, за да започне да тренира и да се натоварва, след като получи разрешение от лекарите си.

Точно за да проследи възстановяването на Неделев, в началото на август в Пловдив ще пристигне професор Шота Ингороква, който извърши операцията на капитана на “Ботев” (Пловдив) на 11 юни. Известният неврохирург поддържа непрекъсната връзка с лекаря на националите Бисер Бочев, за да се информира за състоянието на Неделев.

Халфът пострада при катастрофата,

в която попаднаха националите ни преди двубоя с Грузия от Лигата на нациите.

След това бе опериран в клиниката на Ингороква заради счупен череп и след около 10 дни бе превозен до Бургас със специален медицински самолет. Всичко бе за сметка на БФС, като никой от държавата не посмя да се намеси в спасяването на национален футболист.

Възстановяването на Неделев наистина върви добре. Той се появи на тренировка на “Ботев”, а преди първия мач от сезона получи наградата “Футболист на футболистите” за най-добър играч на първенството през миналия сезон. Празникът му обаче бе помрачен от новака “Хебър”, който успя да победи “Ботев” като гост с попадение на юношата на пловдивчани Цветелин Тонев.

“Ботев” преговаря с хърватския полузащитник Дамир Крайлах, който трябва да замести точно Неделев в състава. В момента 33-годишният халф играе за американския “Реал Солт Лейк” в Мейджър лийг сокър.

Крайлах има договор до края на първенството тази година. Преди това е играл в “Унион” (Берлин) и хърватския “Риека”. За “Реал Солт Лейк” той има общо 135 мача, в които е вкарал 48 гола и е подал за 18.

Липсата на Неделев наистина е фатална за отбора. Според официална статистика от миналия сезон

той е участвал в 70% от головете на “Ботев”

Заради това се търси негов сериозен заместник, защото едва ли техничарят ще може да се завърне на терена през този шампионат.

Съперникът на “Ботев” в Лигата на конференциите АПОЕЛ (Кипър) има и сериозен интерес към бившия футболист на “Лудогорец” Жордан Икоко. 28-годишният национал на Демократична република Конго е свободен агент от 1 юли, след като се оказа ненужен на шампионите.

Икоко е юноша на “Пари Сен Жермен”, но максимумът му бе вторият отбор на френския гранд. Преди да се озове в Разград, той има мачове за “Кретей”, “ Хавър”, “Ланс” и “Гинган”.

Икоко бе пратен във втория тим на “Лудогорец”, след като категорично отказа да преподпише договора си с разградчани.

АПОЕЛ привлече официално Франко Ферари като свободен агент. За последно левият бранител от Аржентина игра в гръцкия “Волос”.

На общо събрание “Ботев” ще вдига капитала на акционерното дружество. Целта е парите, които са отпускани от собственика Антон Зингаревич през българската му фирма, да бъдат преобразувани в капитал. Така клубът няма да бъде обременен с дългове. Такива са и изискванията на УЕФА по новия финансов феърплей. Както “24 часа” писа, от евроцентралата искат собствениците да не издържат клубовете със заеми, а вместо това да вдигат уставния капитал.

Сдружението на феновете, което държи 1% от акциите, е получило уверение, че ще запази дела си.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ