Прекрасна вест сполетя Ивет Лалова-Колио на 12-ти юли, тя е много щастлива

7 Dni Sport12.07.2022
Ивет Лалова летище~01

Българската спринтьорка Ивет Лалова-Колио е сред 12-е атлети, които ще спорят за шест места в Комисия на атлетите към Световната атлетика. Всички атлети, акредитирани за предстоящото Световното първенство в Юджийн (Орегон, САЩ), ще имат право да гласуват в изборите, които ще се проведат по време на шампионата между 15 и 24 юли.

Миналата година в Токио Ивет Лалова-Колио участва на пета олимпиада в кариерата си. 38-годишната спринтьорка стана рекордьорка по този показател сред българските лекоатлети, след като завърши на 31-о място на 200 метра с лично постижение за сезона от 23.39 секунди и остана 24 стотни от секундата от класиране за полуфиналите.

“Като дъщеря на двама спортисти, леката атлетика е част от живота ми от най-ранните спомени. Никога няма да забравя как гледах финала на 100 метра на Световното първенство в началото на 90-е по нашата черно-бяла телевизия, мечтаейки, че един ден там мога да съм аз. След като стъпих на пистата, никога не поглеждах назад и сега, 26 години по-късно, имам толкова много любов към този спорт и толкова много опит“, написа Ивет Лалова в профила си във Фейсбук.

„Участвам в изборите за Комисията на спортистите на Световната атлетика и вярвам, че цялата тази любов и опит могат да помогнат на други спортисти и да направят пътешествието им по-добро. Гласът на спортистите има значение и трябва да бъде чут. Надявам се да видите в новите кандидати свои представители и да почувствате, че вашето мнение е важно за доброто на нашия спорт. Успех на всички спортисти, които ще участват на Световното първенство в Юджийн (Орегон) и не забравяйте да гласувате! Има значение! Ще се видим в Орегон!“, добави тя.

Най-добрата българска спринтьорка е член на същата комисия към Европейската атлетика.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ