Саша Илич няма да може да изолзва Йомов и Назон в „Надежда“

7 Dni Sport12.07.2022
ЦСКА, Тренировка, Георги Йомов, Иван Турицов

Двама от офанзивните футболисти на ЦСКА, от които ще се очаква да дърпат тима напред през новия сезон – Георги Йомов и Дюкенс Назон, няма да започнат като титуляри и във втория официален двубой на армейците за кампанията. Те не бяха в групата за домакинството на Арда в първия кръг на шампионата (3:0), а все още не е ясно и дали изобщо ще попаднат сред 18-те за гостуването на Локомотив София в събота от 18:30 часа.

Както е известно, родният национал е измъчван от травма в глезена по време на цялата лятна пауза. Именно тя не му позволи да вземе участие в срещите на България в Лигата на нациите, въпреки че бе част от състава на трикольорите. Йомов се прибра преждевременно и от лагера на ЦСКА в Австрия, като оттогава тренира индивидуално и на облекчен режим. Дори и започне пълноценни тренировки през тази седмица и да попадне в групата за мача с Локо София, той със сигурност няма да стартира като титуляр, пишат колегите от „Тема спорт“.

Същото се отнася и за новото попълнение Дюкенс Назон. Нападателят е доста изостанал със своята подготовка. След мача с Арда треньорът Саша Илич разкри и че хаитянинът е с наднормено тегло.

„Назон дойде преди няколко дни, тренира с нас. Не е в най-добрата физическа кондиция. Има малко повече килограми. Тренира и в някой следващ период ще донесе конкуренция за състава. Но със сигурност трябва да догонва останалите. Ние работим здраво с него на тренировките. Засега следва нашия ритъм. Късно попълнение е, не беше с нас на подготовката, на лагера в Австрия, не игра в контролите. Това е проблем, но гледаме да се адаптираме към ситуацията. Надявам се да ни помогне“, заяви Саша Илич.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ