Едмонд Назарян: Всеки ден мечтая да стана олимпийски шампион

7 Dni Sport11.07.2022
Едмонд Назарян,

Мечтите са безплатни! Но трябва и да са реални. А когато се трудиш усилено, нищо не звучи абсурдно!

Така че хич не сме учудени, че Едмонд Назарян мечтае за олимпийско злато. Той вече има европейска титла при мъжете, а преди седмица спечели трето злато за подрастващи в Рим.

„Този град ми носи успех. Вече втори път взимам титлата в този град. „Дойдох, видях и победих!“ – неслучайно тези думи са казани в Рим. На мен ми влияят явно. Рим е успешен град за мен! При мъжете трябва да си по-изграден, да имаш тактика, стил на игра. Много по-трудно е при мъжете, но юношите имат голямо желани, натиск, по-амбициозни са. Навсякъде трябва да си подготвен. Ако не си, няма да станат нещата. Съперниците трябва да се настроят по-така. Все пак сме известна фамилия в борбата“, каза той в предаването „Тази сутрин“ по „бТВ“

Едмонд е син на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян, но отскоро той разчита на нов треньор – Емил Иванов.

„Баща ми този път гледаше от трибуните, викаше. Аз го чувах. Това ми помага и ме стяга. Повече слушам треньора, но когато той вика, аз някак си се събуждам и събирам спортна злоба на тепиха. Знам му викането от вкъщи. По-емоционален е. Когато викне, аз живвам. Казва ми „Давай напред!“. Той не умее по-спокойно да обяснява, иска да направя това, което той мисли. Треньорът ме е виждал и знае как да ми обясни всичко. Когато баща ми се радва, сякаш лети“, каза той.

Новината за Еди е, че вече е избрал и пътя си извън борбата. Той е приет да учи право в Нов български университет.

„Успоредно с моята спортна кариера не спирам да мисля и да усъвършенствам моето развитие. След успешен изпит мога да кажа, че съм горд студент по право в Нов български университет. Това ме изгражда като личност. Ще ходим с книги по лагерите! Аз избрах този път и ми е интересно. Спортът е до време. Няма как да си цял живот в спорта. След него човек трябва да има интерес, други занимания“, каза Назарян.

Ясна е и най-голямата мечта на бореца – олимпийска титла. А вкъщи баща му, който триумфира на Игрите в Атланта и Сидни, е големият пример как се постига този успех!

„Най-голямата ми мечта и цел е да стана олимпийски шампион. Всеки ден мисля за нея. Давам всичко от себе си. Мечтая го от малък, когато разбрах какви медали има от баща ми, от всички, с които съм общувал. Този медал го искам отвътре. Не ми достига още физическа сила, защото аз не съм израснал напълно. На такава възраст съм, че все още не съм изграден като физиката. Но тактиката я разбирам, имам опит, имал съм състезания. Остава само с времето да чакам да се развия напълно и мисля, че няма да имам проблем“, каза той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ