Емо Спасов: Този Левски е още по-добър от онзи през пролетта

7 Dni Sport09.07.2022
емил спасов

Легендата на Левски Емил Спасов коментира пред „Мач Телеграф“ случващото се на „Герена“.

„Вероятно Левски още не е готов на 100% за сезона, тъй като има нови играчи. Направи ми впечатление, че те са класни, което е радващо. Въпросителните са около Анте Блажевич, който видях, че има добро центриране, но Станимир Стоилов не е доволен от това, което показва в защита. Поне така прочетох в „Мач Телеграф“. Мисля, че все пак отборът е добре, защото няма кой знае каква разлика от пролетния. Роналдо пасна като дялан камък и е видимо с просто око, че притежава много добри качества. Сигурен съм, че ще продължи да ги продължи да ги развива. С него Левски ще изглежда още по-добре в нападение. Няма да се разчита само на Уелтън и хора в халфовата линия. Идва още един голаджия, който почти във всеки мач до този момент бележи. Ивелин Попов, за съжаление, е контузен и още не е готов според мен. За нас той е едно много сериозно попълнение, защото „сините“ имаха нужда от лидер в редиците си. Той е човек с опит, добър играч, а на всичкото отгоре е и наш юноша. Надявам се, че ще допринесе много за развитието на отбора. Мисля, че този Левски е още по-добър от онзи през пролетта, защото се обигра и вдигна самочувствието си след спечелването на Купата, а то е много важно“, коментира Емо Спасов.

„Във всички линии се вдигна много качеството след идването на Мъри. Може би трябва само един централен нападател, но такива играчи се намират трудно. Факт е, че Билал Бари вкарва напоследък, дано не е само в контролите. За мен е готов до известна степен, но със сигурност има още какво да се желае“, сподели легендата на Левски.

„Видях пропуски в завършващата фаза на играта. Може би от ротациите, които Стоилов правеше в отбора. Вероятно играчите все още не са напълно готови. Мъри не беше доволен от играта в защита. Но се надявам, че във входа на първенството нещата ще се подобряват все повече. Първата среща с ФК ЦСКА 1948 ще бъде много трудно. В първия мач за сезона никога не е лесно, особено ако той е срещу отбор, който е воден от Любо Пенев. Всички го познават, той е сериозен мотиватор, страхотен професионалист, човек, който си изпипва работата до най-малкия детайл. Сигурен съм, че той ще излезе много подготвен и на Левски няма да му е никак лесно. Все пак нашият отбор е по-класен и трябва да победи, но това няма да лесно“, продължи той.

„Мъри е прав да е остър към Илиян Стефанов, защото в този момент едно отпускане няма да доведе до нищо хубаво. Ако си мислят, че това, което свършиха в последно време, е достатъчно, дълбоко се лъжат. По-добре е, че Мъри гледа да им набие канчето, преди да се счупи стомната. После като направят някоя глупост, ще е късно за критика“, завърши Спасов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ