Левски 2022/23 – само мечти или реална сила?

7 Dni Sport09.07.2022
Левски - Локомотив София,

ФК ЦСКА 1948 приема в събота вечер от 21:00 часа Левски в мач, който обещава да е най-завързаният от първия кръг на първенството. Вълненията и надеждите в двата клуба преди старта са сериозни. Домакините са след „основен ремонт“, включващ назначаването на Любослав Пенев за старши треньор. Корекциите не подминаха всички нива в клуба, а засегнаха сериозно и състава. Политиката „Залагаме само на българското“ бе заменена от „Смело към челото с българи и бразилци“ и за това говорят направените летни трансфери. От новите попълнения се очертава халфът Октавио да е твърд титуляр, а защитниците Тиаго Барбоса и Хелитон, които пристигнаха съвсем скоро, да започнат да играят сериозна роля, след като бъдат уредени и се адаптират към тима. В състава възлагат и големи надежди на национала Ивайло Чочев, който бе над всичките си съотборници през миналата кампания, както и на набиращия все по-голямо самочувствие Георги Русев. Първият обаче изправи на нокти треньорския щаб, след като в навечерието на срещата получи травма и ще виси до последно. Ако Чочев не играе, опция е Карлос Охене.

„Продължаваме да мечтаем“ – такъв е слоганът на феновете на Левски за сезон 2022/23, след като през миналия сезон отборът мина през деветте кръга на ада, но в края вдигна Купата на България. „Целта е титлата“ обяви преди началото на подготовката треньорът Станимир Стоилов. Направи го, защото го налагат традициите и историята. Иначе още след завоювания трофей специалистът предупреди, че трудно ще надгради състава с оглед на факта, че сините все още трябва да спазват строга финансова дисциплина и трудно могат да си позволят играчи, които със сигурност ще изведат отбора на следващото стъпало.

Тази вечер на стадиона в Бистрица ще се види доколко подплатени игрово са апетитите на сините. След повечето от контролите треньорът Станимир Стоилов имаше сериозни забележки към играта на отбора. Отнесоха го и някои играчи, които попаднаха на мушката му – новото попълнение Анте Блажевич и изненадалият с много силна игра през пролетта Илиян Стефанов. Поради изявите им в спарингите двама са на кантар дали ще стартират тази вечер. На вратата на Левски ще е Николай Михайлов, в центъра на отбраната ще са Ноа Сонко Сундберг и Кордоба, а вляво ще е Цунами. За десния бек опциите са споменатият Блажевич и Патрик-Габриел Ганчев, като треньорът ще се колебае до последно на кого да заложи. Мъри има и дилеми за халфовата линия. Заради очаквания валеж и предишните дъждовни дни теренът в Бистрица едва ли ще е в топсъстояние и е много вероятно по-здравият физически Андриан Краев да стартира двубоя, до него да е Филип Кръстев, а в ролята на плеймейкър да е Георги Миланов. При по-офанзивен вариант Краев ще е на пейката, а зад нападателя ще играе Стефанов. В атаката на Левски всичко е ясно, още повече че друг от новите – Ивелин Попов, е контузен. В контролите отлично се справи бразилецът Роналдо, който ще е вдясно. Вляво ще атакува Уелтън. Точно от тях двамата се очаква да поставят под постоянен натиск отбраната на домакините. Те са остри и доказаха, че могат да вкарват. В контролите се отпуши и Билал Бари, който ще води атаката. Ще видим обаче дали мароканецът ще продължи с попаденията и в официални мачове – през миналия сезон вкара само 6 пъти в Първа лига.

ФК ЦСКА 1948 и Левски ще се захапят здраво. Любослав Пенев и Станимир Стоилов са треньори, които обичат атакуващ футбол. Тоест интересните моменти няма да липсват.

Автор:  Янаки Димитров / „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ