България търси втори успех в Лигата на нациите срещу Нидерландия

7 Dni Sport08.07.2022
България, Волейбол, Мартин Атанасов

Българският национален отбор по волейбол за мъже се изправя срещу тима на Нидерландия в 11-ия си мач от тазгодишното издание на турнира Лига на нациите. Срещата в полския град Гданск е днес от 15:00 часа.

В четвъртък воденият от Николай Желязков тим отстъпи на европейския вицешампион Словения с 1:3. По този начин „лъвовете“ остават на 15-а позиция във временното класиране с 6 точки (1 победа, 9 загуби). Със същия актив са още Канада и Китай, като заедно с Австралия, който е последен, оформят карето, което ще определи изпадащите от надпреварата.

Сега за българите предстои мач с Нидерландия, срещу които нямаме поражение, коетодава малко оптимизъм в състава. „Лалетата“ обаче се представят доста силно в турнира до момента, като заемат седмото място и пи успех над „лъвовете“ ще си осигурят участие в плейофната фаза.

Задачата пред момчетата на Желязков сега е да спечелят поне един от оставащите си два мача от Лигата на нациите. След днешната среща с Нидерландия, България се изправя срещу Китай в събота (09.07).

Автор: „Гонг“

Снимка: Официална Фейсбук страница на българската федерация по волейбол


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ