Ботев (Пловдив) и Хебър дават старт на новия сезон в efbet Лига

7 Dni Sport08.07.2022
Ботев Пловдив - Берое, Самюел Супрайен, Виктор Генев, Мохамед Брахими

Ботев (Пловдив) и Хебър (Пазарджик) откриват новата кампания на efbet Лига. Двата отбора се изправят един срещу друг в 18:30 часа на стадиона в квартал “Коматево” в Пловдив. “Канарчетата” са с амбициите да покажат добра игра преди важния сблъсък с АПОЕЛ (Никозия) от Лигата на конференциите, докато гостите от Пазарджик ще искат да започнат успешно завръщането си в елита.

Определено голямата липса в състава на Азрудин Валентич ще бъде отсъствието на Тодор Неделев. Капитанът на “канарчетата” все още не е възстановен от контузията си в главата, получена след катастрофата на автобуса на националния ни отбор в Грузия. Въпреки това Неделев ще бъде на терена и ще подкрепи своите съотборници, като преди началото на двубоя ще получи наградата си “Футболист на футболистите”, която спечели за изминалия сезон. Защитникът Станислав Работов също ще бъде аут от сметките на Валентич, тъй като оперира коляното си и ще отсъства следващите 6 месеца.

Хебър от своя страна се завръща във футболния ни елит след 21 години чакане. През лятото обаче имаше доста промени в клуба от Пазарджик, след като италианско-швейцарския консорциум, който държеше властта в Царско село, застана начело на “зелените”.

Треньорската промяна също не се забави и италианецът Фулвио Пеа замени Николай Митов край тъчлинията. В отбора пък пристигнаха солиден брой нови чуждестранни футболисти, които се очакват да вдигнат нивото на тима.

efbet Лига – 1 кръг:

БОТЕВ (ПД) – ХЕБЪР 

Вероятни състави: 

БОТЕВ ПД (3-4-2-1): Ханкич; Чернев, Генев, Пунчец; Минков, Мертенс, Нади, Конате; Д. Тонев, Току; Бароан
Старши треньор: А. Валентич

ХЕБЪР (4-2-3-1): Дебърлиев; Ц. Тонев, П. Крумов, Осира, Търтов; Кнежевич, Бонани; Хамдиев, И. Михайлов, Манев; Чаворски
Старши треньор: Ф. Пеа

СТАДИОН: „Коматево“
СЪДИЯ: Станислав Тодоров
НАЧАЛО: 18:30 часа

Автор: „Спортал“ 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ