Гордей се България, 17-годишната Пламена Чакърова успя на Европейското първенство

7 Dni Sport07.07.2022
Пламена Чакърова,

Пламена Чакърова спечели бронзов медал на скока на дължина на Европейското първенство по лека атлетика до 18 години в Йерусалим (Израел) след протест на българския отбор.

17-годишната Чакърова постигна личен рекорд от 6.24 метра във финала и завърши с равен резултат с испанката Лаура Мартинес, но първоначално беше класирана на четвърто място заради по-добър втори опит на Мартинес от 6.11 метра срещу 6.08 метра на българката.

В следствие на жалбата от българския щаб скоковете бяха преразгледани и постижението на испанката от 6.11 метра беше обявено за фаул. Така нейният втори най-добър резултат стана 6.02 метра, заради което Чакърова я изпревари в крайното подреждане и получи правото да се качи на почетната стълбичка, с което донесе и първо отличие на страната ни от състезанието.

Шампионка с рекорд на шампионатите от 6.39 метра стана Айла Халберг Хосаин (Швеция), а със среброто се окичи Брина Ликар (Словения) с 6.30 метра.

Автор: „Труд“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ