Новият маестро на ЦСКА – Оливер Берг, истински магьосник в средата на терена

7 Dni Sport07.07.2022
Оливер Берг,

ЦСКА набеляза за привличане норвежкия атакуващ полузащитник Оливер Берг, съобщават колегите от „БТА“ , позовайки се на свой източник от футболния клуб.

28-годишният Берг е капитан на шведския Калмар ФФ, като от началото на сезона има 2 гола и 3 асистенции в 12 мача в местната елитната лига Алсвенскан.

Той има договор с отбора до края на 2023 година и за него ще трябва да се заплати трансферна сума. Интерес към играча през есента на миналата година имаше и Ботев (Пловдив).

Норвежецът е одобрен на вчерашния селекционен съвет на управата на „червените“, на който са разгледани няколко имена за лятна селекция. Едно от тях – националният нападател на Хаити – Дюкенс Назон, от френския втородивизионен Кевили Руан снощи вече беше обявен като ново попълнение.

Сред другите обсъждани са офанзивният футболист Дауда Бамба, който е свободен агент, а през миналия сезон е играл в турския Алтай, бившият младежки национален нападател на Норвегия Торгейр Бьорвен от турския Газиантеп, както и млад хърватски халф. „Червените“ се надяват да подсилят състава си с поне трима нови играчи в следващите дни, като продължават и започналите в края на юни преговори за привличането под наем на ганайското крило Даниел Овусу от РБ Залцбург.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ