Мими Христова се завръща на тепиха за Гран при на Испания

7 Dni Sport06.07.2022
Мими Христова

Мими Христова се завръща в борбата за турнира Гран при на Испания, който е през уикенда. Европейската шампионка от 2020-а беше осем месеца извън тепиха заради травма, получена на Световното първенство в Осло през есента. Тогава тя контузи лявата си ръка по време на полуфинала и остана пета. Христова ще стартира в категория до 65 кг.

В надпреварата ще се включат и двете бронзови олимпийски медалистки от Токио 2020 Евелина Николова (57 кг) и Тайбе Юсеин (62 кг). На тепиха ще излезе и европейската шампионка от 2020-а Миглена Селишка (50), както и София Георгиева (68) и Мария Оряшкова (76). Националките ще бъдат водени от селекционера Петър Касабов и помощника му Стоян Петков. Български съдия на турнира ще бъде Елина Васева.

Състав на България: 50 кг Миглена Селишка, Левски, София 57 кг Евелина Николова, Ангел Гочев, Созопол 62 кг Тайбе Юсеин, Левски, София 65 кг Мими Христова, Левски, София 68 кг София Георгиева, „Левски“, София 76 кг Мария Оряшкова, Челопеч, Челопеч

Междувременно кадетите започват лагери за подготовка за Световното първенство в Рим (27 юли – 3 август). Тимът в класическия стил, както и кадетките, от днес са на подготовка в Сливен до 24 юли. Отборът в свободния стил ще бъде на лагер в Тетевен от 11 до 25 юли. Мъжете също започват подготовка. Класиците ще са в Тетевен, а свободняците в Сливен.

Автор: ИК


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ