Черни облаци на „Герена“ след победата, Мъри към звездата си: Бързо, бързо ще си тръгнеш, ей

7 Dni Sport05.07.2022
Левски - Етър, Станимир Стоилов

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира разгромната победа на „сините“ с 5:0 срещу Етър в контрола преди старта на новия сезон в българския футболен елит.

„Досега в контролите търсихме тренировъчно наместване на нещата откъм ритъм и желание. Първото полувреме трябваше да подходим с повече увереност в контрола на топката и завършващото подаване. Второто полувреме нещата се обърнаха. Ако не сме доволни, с оглед на предстоящия тежък мач, смятам, че нашият противник ще ни вкара бързо в ритъм. Надявам се противниците да не ни вкарват в ритъм“, заяви Стоилов след края на мача на стадион „Георги Аспарухов“.

„Има футболисти, които играят мотивирано. Желанието ми не е да видя кой знае какви изпълнения, желанието ми е да виждам динамика, желание, амбиция на футболистите да се развиват. Голяма част от тях го имат това, друга част трябва да се върне по най-бързия начин да се върне“, каза още той.

Опитният специалист разкритикува формата на Илиян Стефанов: „Илиян Стефанов се представя изключително лошо от началото на подготовката. Аз го оставям да играе по 90 минути във всички контроли именно заради това. Трябва да си събере мисълта, защото има опасност да се върне бързо там, откъдето дойде“.

Относно шрочината в състава, той заяви: „Макар да останем и с 10 футболисти и с юноши, Левски трябва да играе гордо на терена и да представлява с достойнство името на Левски. Когато бяхме най-малко хора, играхме с нужната амбиция, сега трябва да продължим. На този етап е ясно, че не трябва да правим финансови глупости и скокове, за да си покриваме задълженията. Трябва да продължим в този стил. Няма нужда да излизаме от рамките на бюджета или да правим глупости, защото ще е наказание за всички хора и спонсори, които ни помагат“.

„Нямам кой знае какви дилеми от състава. При някои постове съм ръзочарован и се двуомя. Съжалявам, че Ивелин го няма, за да имаме повече избор. Ще изберем най-доброто, в главата си има състав“, каза той за свой състав.

„Той е футболист на Левски. Това са футболистите, с които за момента разполагаме. Имам забележки към играта на крайните ни защитници, и на Патрик, и на Цунами. С работа и с времето се надявам да вдигнем нивото“, заяви Мъри по повод Анте Блажевич.

„Единствените ми притеснения е, че бяхме навлезли в прекрасна форма. Имаше ненужна пауза от 7-10 дена, затова гадаем в какво състояние ще влезем. Още от първия кръг стартираме с тежък мач, освен участието в евротурнирите, имаме много трудни мачове в началото на първенството. Трябва да се борим със зъби“.

„Имаше неразположение снощи, от типа на настинка. Мисля, че и тест са му правили и е отрицателен. Той има достатъчно изиграни мачове и не е фатално, че не игра днес“, разкри Мъри за състоянието на Георги Миланов.

„От тези играчи, които играха до момента във ЦСКА 1948, ги наблюдавахме. Ако се запази техният досегашен стил, ще знаем как играят, но мен ме интересува ние как играем. Ако играем с желание, хъс и амбиция, мисля, че можем да играем огромна роля в първенството“, завърши старши треньорът на Левски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ