Шимунджа: Написахме си домашното, не знаем кога ще дойдат нови играчи

7 Dni Sport04.07.2022
Левски - Лудогорец, Анте Шимунджа

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция преди утрешния мач от квалификациите за Шампионската лига срещу Сутиеска. Словенският специалист заяви, че си е написал домашното, разузнавайки съперника. Той добави, че Кирил Десподов не е готов за 90 минути, а освен това не знае кога ще има нови играчи.

„Написахме си домашното, разузнахме ги. Имаме необходимата информация за следващия съперник и очаквам максимални усилия от нашия отбор и голяма амбиция към мача. Знаем, че мачът ще е труден, защото е квалификация за Шампионската лига”, започна Шимунджа.

„Имаме максимален респект към съперника. Трудно е да предположа как ще играе. Предполагам, че ще играят по-дефанзивно, защото в първата среща са гости. Най-вероятно ще бъдат опасни на контраатака. След като направихме анализа на техния отбор нашите играчи са наясно с това, което правят”, продължи той.

„Всички са на линия. Всички тренираха много добре и са готови да играят. Групата, която имаме в момента е с голяма амбиция и огромно качество. Съгласен съм, че не знаем кога ще дойдат нови играчи и кога ще се случи. Знаете, че нашият капитан е след дълга контузия. Влезе с нас в подготовката и той ще бъде нашата голяма за следващия сезон”.

„Всички, които се върнаха от националните отбори, имат специална програма. Десподов тренира много добре, но не е готов за 90 минути. Все пак не е участвал и в приятелските мачове“.

„Сутиеска е шампион на своята държава, което е респектиращо. Ние имаме два мача, които да изиграем. И в двата мача искаме да дадем най-високото ниво. Знаем, че и те мислят по същия начин и искат да са по-добрия отбор”, завърши той.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ