Гордей се България, отбор КХЛ закупи Нино Томов, светът е в краката на нашенеца

7 Dni Sport04.07.2022
Нино Томов,

Защитникът на „Спарта“ (Прага) Нино Томов бе избран под номер 27 в драфта на чужденците ан Канадските хокейни лиги (топ първенствата за млади ирачи в Онтарио, Квебек и Западна Канада).

Той бе избран от един от историчеките отбори „Дръмондвил Волтижерс“ от лигата на Квебек. От този отбор са излезли хокеисти като Марсел Дион (чието име носи залата в града) и Ивон Ламбер (7-кратен носител на купа „Стенли“).

На провелия се драфт бяха избрани 64 хокеисти в 51 клуба – 40 нападатели, 18 защитници и 6 вратари, попадналив в полезрението на скаутите.

В лигата на Томов бяха избрани 18 хокеисти, негов съотборник ще бъде чеха Томас Холечек, досегашен нападател от клуба на Яромир Ягър – „Кладно“.

Веднага след драфта генералния мениджър на Дръмондвил – Филип Буше (бивш защитник на „Лос Анджелис Кингс“, „Далас Старс“ и „Питсбърг Пенгуинс“, със 748 мача в НХЛ, носител на купа Стенли през 2008/2009) поздрави по телефона Нино и го запозна с плановете на отбора.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ