Шампион с ЦСКА и Литекс е най-нископлатеният треньор в Украйна! Такава заплата можеха да му дават и половината отбори в Първа лига!

ангел червенков

Българин е треньорът, който получава най-ниската месечна заплата от треньорите, които работят в елитната футболна дивизия на Украйна. Това става ясно от материал на местното издание sportarena.com.

Последната позиция сред 12-те специалисти, които водят отборите във Висшата лига на бившата съветска република, заема Ангел Червенков. Наставникът на “Черноморец” (Одеса) взема 3000 долара на месец.

Извелият “Литекс” до шампионската титла у нас треньор получава точно с 300 000 по-малко от лидера в класацията. Това е португалецът Пауло Фонсека, който е начело на “Шахтьор” (Донецк).

След него с доста по-ниска заплата се нарежда беларуският наставник на “Динамо” (Киев) Александър Хацкевич. Той взема 60 000 долара. Трети с 20 000 е Юри Вернидуб (“Зоря”, Лагнаск).

За Червенков “Черноморец” е трети отбор в Украйна, който тренира. 54-годишният българин има 2 престоя в “Севастопол” и един в “Арсенал” (Киев).

В кариерата си на футболист той има титла, две купи на България и две купи на Съветската армия с ЦСКА. С „червените“ се окичва с шампионски медал и като помощник треньор през 2005 г., печели още Купа и Суперкупа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ