Александър Везенков няма сериозна травма, ще може да играе в Сараево

7 Dni Sport02.07.2022
баскетбол - Александър Везенков

Медицинският щаб на националния отбор на България по баскетбол за мъже обяви, че Александър Везенков няма сериозна травма след мача с Литва от квалификациите за Световното първенство през 2023 година. Лидерът на представителния ни състав ще може да играе срещу Босна и Херцеговина в понеделник (4 юли) в Сараево в решителния двубой за България в този квалификационен прозорец.

При победа националите имат шанс да се класират напред във втората фаза на квалификациите.

След мача в „Арена Самоков“ срещу Литва снощи Везенков обяви, че е получил болки в крака в третата част на двубоя.

„Докторът на отбора каза, че няма нищо тревожно и след малка почивка ще може да разчитаме на него“, коментира селекционерът Росен Барчовски.

С различни болежки след двубоя с литовците са и Дий Бост и Йордан Минчев, а видими болки в краката след мача имаше и Димитър Димитров, но се очаква всички да са на линия за битката с босненците.

Александър Везенков пък попадна в топ 5 на Международната федерация по басктебол – ФИБА след първите мачове от третия прозорец на квалификациите. В идеалната петица той е в компанията на играчи като Лаури Марканен (Финландия), Лука Дончич (Словения), както и Тригви Линансон (Исландия), и Матеуш Понитка (Полша).

Българинът завърши с 29 точки и 11 борби при драматичната загуба на националите със 70:72 от Литва, а световната централа коментира представянето му с думите: „Най-доброто тежко крило в Европа“.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ