Защитата на ЦСКА хвърля срам и крах върху отбора

7 Dni Sport02.07.2022
ЦСКА - Левски, Билал Бари, Мено Кох

Една от основните задачи на Брадли де Нойер ще е да внесе доза стабилност в разградената червена отбрана. В последните 12 месеца ариергардът на ЦСКА записа исторически крах, като цели 6 пъти допусна 4 или повече попадения в своята врата. Началото бе дадено още с първия официален двубой през миналото лято, когато Лудогорец се разправи с ЦСКА във финала за Суперкупата, печелейки с 4:0. С идването на Стойчо Младенов тимът започна да играе по-прагматично и по-рядко да допуска попадения, въпреки че несигурността в защита остана. През есента Рома на „Олимпико“ „напълни мрежата“ на армейците. По време на подготовката за пролетния полусезон обаче сигналната лампа светна в яркочервено, след като северномакедонският Академия Пандев разби армейците с 4:0 в контрола. Поуки така и не бяха взети, в следващите месеци на „Армията“ настъпиха сътресения, а Лудогорец се възползва и нанесе най-тежкия резултат на ЦСКА през този век – 5:0. Това лято пък многото кадрови проблеми и липсата на подсилване в отбрана дадоха своето отражение в проверките с Гройтер Фюрт и Сепси, които разбиха червените съответно с 4:1 и 4:0.

Фиаското на защитата на ЦСКА е огромно и има само един аналог в цялата история на клуба. Между пролетта на 1994 и пролетта на 1995 година армейците отново допускат 6 пъти по 4 или повече попадения. Неслучайно и този период е считан за един от най-тежките за тима през миналия век. Червените не печелят трофей, а в първенството завършват съответно на второ място далеч зад шампиона Левски и на пета позиция. През април 1994-а ЦСКА губи от вечния съперник с 1:4, а през есента на същата година следва серия от тежки загуби – срещу Спартак Пловдив (0:4), Левски (1:7), Ювентус (1:5) и Ботев Пловдив (3:4). През януари 1995-а пък немският Хамбургер премазва армейците със 7:0 в контролна среща на „Фолкспаркщадион“.

ТЕЖКИТЕ ЗАГУБИ НА ЦСКА

В ПОСЛЕДНИТЕ 12 МЕСЕЦА

ТУРНИР     ДВУБОЙ     РЕЗУЛТАТ

СУПЕРКУПА    ЛУДОГОРЕЦ – ЦСКА    4:0

ЛК  РОМА – ЦСКА  5:1

КОНТРОЛА      ЦСКА – АКАДЕМИЯ ПАНДЕВ  0:4

ПЪРВА ЛИГА   ЛУДОГОРЕЦ – ЦСКА    5:0

КОНТРОЛА      ЦСКА – ГРОЙТЕР ФЮРТ    1:4

КОНТРОЛА      ЦСКА – СЕПСИ 0:4

Автор: „Тема спорт“За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ