Тримата травмирани национали заминават за Полша

7 Dni Sport01.07.2022
България, Волейбол, Алекс Николов

Тримата волейболни национали, които са с травми преди третата седмица от Лигата на нациите, заминават за Полша, където ще се състои тя.

Това са основният реализатор на водения от Николай Желязков тим Александър Николов, блокировач №1 в лигата до момента Светослав Гоцев и титулярният разпределител Георги Сеганов.

Те са предвидени в групата от 14 състезатели, която в неделя ще отпътува за Гданск.

18-годишният Алекс Николов бе сменен принудително при загубата от Бразилия в София заради проблем в рамото. Гоцев и Сеганов не играха в този мач, тъй като първият имаше мускулна травма, а вторият – болка в коляното.

В щаба на държавния ни тим се надяват да се разчита на тримата в Полша. Там България ще гони спечелване на още една победа, която до голяма степен може да подсигури оставането в Лигата на нациите.

Конкурент за мястото в елита на нашите е Австралия. И двата отбора са с по един успех. Именно броят на победите е първи показател за оставане в Лигата на нациите.

В Полша националите играят с Италия, Словения, Нидерландия и Китай.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ