Желаният от ЦСКА италиански защитник е голмайстор

7 Dni Sport01.07.2022
Микеле Кампорезе,

Трансферният гуру Джанлука Ди Марцио съобщи, че ЦСКА иска 30-годишния централен защитник Микеле Кампорезе.

Понастоящем той е собственост на италианския Порденоне, но няма намерение да играе в Серия С и заради това търси други варианти за своето бъдеще, като именно клубът от „Българска армия“ е фаворит за подписа му, пишат колегите от „Мач Телеграф“.

През миналата пролет Кампорезе е играл под наем в Козенца, където е бил съотборник с родния национал Андреа Христов. Той е отбелязал 5 гола в 15 мача, а през есента на миналата кампания, когато е бил в Порденоне, е записал 17 срещи и 2 попадения. Така излиза, че 30-годишният футболист има цели 7 гола в Серия Б, цифра, на която биха завидели и офанзивни футболисти.

Кампорезе е юноша на Фиорентина, като за „виолетовите“ е записал 16 срещи, в които е отбелязал веднъж. След това е бил отдаван под наем на Чезена и Бари. През 2015 г. парафира с Емполи, но не успява да се наложи и отива в Беневенто. Минава и през Фоджа, преди през 2019 г. да премине в Порденоне.

Впечатляващо е, че централният защитник има общо 35 мача за юношеските и младежките формации на Италия, като за отбора до 21 г. е записал 3 срещи. Играч, който ще бъде класа в родния шампионат.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ