Уелтън: Една от целите ни е титлата

7 Dni Sport30.06.2022
Славия - Левски, Уелтън, Марин Петков

Бразилският ас на Левски Уелтън даде интервю пред колегите от „Дспорт“ преди началото на сезона.

Крилото изригна през първите си месеци на „Георги Аспарухов“ и се превърна в любимец на феновете.

„Какви са моите очаквания? Вярвам, че ще направим голям сезон, какъвто беше и предният. Ние всички работим за това. Работим твърдо, здраво и отговорно. Искаме да сме подготвени за престоящите състезания“, бяха първите думи на Велтон.

Той коментира и изминалия сезон, който завърши с първа купа за бразилеца на „Герена“: „Беше невероятно. Спечелихме голям трофей. Това беше добре за мен, беше добре и за клуба. Сега трябва да продължим да работим толкова здраво, за да постигнем още успехи“.

Колегите насочиха вниманието на футболиста за предстоящото предизвикателство в Европа и съперника ПАОК: „Това е много труден отбор, който е добре подготвен, но пак ще кажа, че трябва да работим здраво, за да се противопоставим. Знам, че няма да ни бъде лесно. Трябва да вдигнем формата нагоре и да се представим стабилно. ПАОК е труден отбор, но ние сме Левски и винаги сме фаворит. Няма съмнения, че те са силен и труден отбор. Ще направим каквото е възможно. Ние ще се постараем да сме в максимална форма, за да продължим“, добави един от тримата бразилци в състава на Станимир Стоилов.

Уелтън говори и за шансовете на Левски в родното първенство: „Това е една от нашите цели през сезона. Продължаваме да работим яко, за да го постигнем. Всички заедно искаме да го постигнем това нещо“.

За финал Уелтън коментира и своя нов съотборник и сънародник в Левски – Роналдо: „Мисля, че е добър. Идва да добави още към нашия тим. Винаги е добре да има бразилци в отбора. Роналдо е добър футболист с много сериозна скорост. Той е тук, за да ни помогне“, завърши лявото крило на „сините“ от София.

Автор: Стефан Стоянов / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ