Кирил Домусчиев с огромна инвестиция в Лудогорец, возило без аналог за шампионите

7 Dni Sport30.06.2022
Кирил Домусчиев,

Лудогорец, 11-кратният шампион по футбол в България, се сдоби с ново клубно возило. Машината е Irizar i8 и към момента е флагман на испанския производител на автобуси. Новото возило е доставено чисто ново на разградския клуб.


Возилото абсолютно е без аналог и никой друг български спортен отбор не разполага с подобно.

Автобусът е с дължина 15 метра и височина 3.8 метра. Базиран е на шаси от Scania и разполага с два моста, а задвижването идва от 13-литров двигател с мощност от 450 к.с. Предаването на тягата става посредством 12-степенна автоматизирана трансмисия Scania Opticruise.


Снимка отвътре на модерното возило, което ще се грижи за нуждите на първия отбор на Лудогорец.

Оборудването е възможно най-луксозното за серията. На борда са 45+1+1 седащи места, като всяко едно от тях е тапицирано в кожа и плат. Всеки член на екипа на Лудогорец разполага със собствен USB порт, както и дисплей за инфотейнмънт система. Автобусът разполага и със спално помещение за водача, както и с тоалетна.

Последните пет реда са във формат на разположение на седалките 2+1 с по-широки кресла, съобщават колегите от „Камиони.бг“. Посредством специална завеса се оформя VIP зона.

Съвсем скоро предстои машината да бъде брандирана в цветовете на Лудогорец. Предишният автобус на отбора беше от същата марка и беше закупен през 2014 година.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ