Волейболистките заработиха близо 100 хиляди от Лигата

7 Dni Sport30.06.2022
Волейбол, България, Жени, Национален отбор

Женският ни национален отбор по волейбол е заработил 51 хиляди долара от началото на Лигата на нациите. Това показват сметките след победата над Доминиканската република с 3:0 в „Арена Армеец“ във вторник вечерта. „Лъвиците“ не оставиха шанс на съперника си, като двата отбора се изравниха в класирането по точки и победи, а нашите изостават единствено в геймовата разлика, пишат колегите от „Тема спорт“.

Успехът бе от огромно значение в борбата за оцеляване в турнира и за следващата година. Доминиканската република е пряк конкурент на националките ни, каквато е още и Полша, с която предстои двубой в неделя. В битката влизат Белгия и Канада, като „кленовите листа“ взеха изненадваща, но много ценна победа над Турция с 3:1, която им дава известно предимство.

На база представянето до момента националките ни мога да са доволни от резултатите и играта. Селекционерът Лоренцо Мичели не може да разчита на голямата си звезда Елица Василева, както и на имена като Емилия Димитрова и Ева Янева. Христина Вучкова и Гергана Димитрова пък започнаха Лигата, но впоследствие бяха извадени от списъка по различни причини.

Въпреки това България има 3 победи от 9 мача до момента, което носи и чек за 51 хиляди долара от наградния фонд. Регламентът предвижда по 9 хиляди на победа и 4 за загуба в първата фаза от надпреварата. До края на седмицата „лъвиците“ имат да играят още 3 мача, което означава, че сумата ще набъбне с минимум 12 хиляди или максимум 27 хиляди долара.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ