Гордей се България, Николета Стефанова успя на Средиземноморските игри, тъжно е, че е под друг флаг

7 Dni Sport29.06.2022
Николета Стефанова,

38-годишната Николета Стефанова спечели сребро с италианския национален отбор по тенис на маса на Средиземноморските игри в Оран, Алжир (25 юни- 6 юли). Българо-италианката заедно със съотборничките си Джорджа Пиколин и Никол Арлиа отстъпи първото място на Египет.

Родената в Тетевен състезателка, която от 35 години живее в Италия, беше върната в националния тим след 6-годишно отсъствие. Нейното изключване през 2016 г. от отбора на адзурите за Олимпиадата в Рио де Жанейро предизвика много полемики.

Това стана, въпреки че тогава Николета беше спечелила 11-та национална титла в Италия, и то само три месеца след връщането си към тренировки след майчинство. Заради грижите си тогава за двете си деца Стефанова не можеше да ходи по тренировъчни лагери с националите, заради което ръководството не я викна в отбора. В резултат на това Стефанова се отказа от активния спорт. Шест години по-късно тя пак се върна и показа, че е най-добра.

Само три месеца след започването на тренировки, майката на три деца Стефанова стана втора на националния шампионат на Апенините и беше викната в италианския отбор за Средиземноморските игри.

Автор: Виолина Христова, „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ