Собственикът на ЦСКА – Ганчев разписа под огромна сделка, налива 10 млн. евро за начало

7 Dni Sport23.06.2022
Гриша Ганчев,

Един от най-богатите хора в България Гриша Ганчев е изкупил огромни масиви от Троянската планина, пише „Перископ.бг“.

Тя е част от големия масив на Стара Планина, но се води обособена самостоятелна част.

Ганчев напрактика е закупил почти целите горски масиви, а с това и самата малка планина.

Босът на ЦСКА и собственик на империята Литекс Комерс иска да развива ловен и селски туризъм в региона.

Той има собствено стопанство Бялка, което се намира близо до Троянска планина. С новите си инвестиции обаче Ганчев ще разшири значително империята. Неговите амбиции да развие региона, като според първоначални данни ще налее там над 10 милиона евро. Нови вили, горски селища, туристически пътеки, качествено допълнително залесяване, както и обогатяване с животински видове са част от първаначалните му намерения.

Троянска планина е планина в западната част Средна Стара планина, в областите Ловеч и Пловдив, между Рибаришкия проход и Калоферска планина. По северното ѝ подножие преминава условната граница между Средния Предбалкан и Средна Стара планина. Западно от Троянския проход в миналото е била известна като Кенда Балкан.

Троянска планина се издига в западната част на Средна Стара планина с посока изток-запад, с дължина 35 км и ширина от 10 км на запад до 30 км на изток. На запад Рибаришкия проход (1570 м) я отделя от Златишко-Тетевенска планина, а на изток долината на река Черни Осъм, седловина висока 1950 м и долината на Стара река я отделят от Калоферска планина. На север склоновете ѝ постепенно прехождат в Троянските височини, а на северозапад чрез седловината Богое (1238 м н.в.) се свързва с Васильовска планина на Средния Предбалкан. На юг се спуска стръмно към централната част на Карловската котловина.

Самият Гриша Ганчев управлява активи за над 4 милиарда лева. Той има собственост и инвестиции в енергетиката, туризма, строителството, транспорта, логистиката, автомобилостроенето, дистрибуцията на горива, както и в футбола.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ