Лудогорец извади български паспорт на Бърнард Текпетей, Жейнов питак: Как?

7 Dni Sport23.06.2022
Лудогорец - ЦСКА, Бърнард Текпетей

Бернард Текпетей от „Лудогорец“ вече е с български паспорт, за да не заема мястото на чужденец от страна, извън ЕС. За това написа мениджърът Николай Жейнов във фейсбук. И това вече е видно и от профила на играча „transfermarkt.com“. Текпетей бе привлечен от „Шалке 04“ през юли 2020 г.

Интересното е, че за да вземе паспорт „Лудогорец“ е предоставил писмо от БФС, че играчът представлява интерес за националния отбор. А това няма как да стане, защото вече има два двубоя за родината си Гана и то при мъжете.

На 25 януари 2017 г. той прави дебют при Аврам Грант в мача срещу Египет в Купата на нациите, като влиза за 18 минути. След това на 4 февруари е титуляр при победата над Буркина Фасо за третото място в турнира. Или дори да направи 5 години в родното първенство, ФИФА никога няма да му разреши да играе за националния отбор. Подобно нещо може да се случи единствено след като той играе 5 сезона в родното първенство.

„Честито на новоизлюпения българин Бърнард от Гана. Нямам съмнения, че има нещо незаконно, но пак ми става малко тъжно за школата на „Лудогорец“, която постига толкова много успехи, но отново не съумява да наложи играчи в първия отбор. След като не се произвеждат достойни за „А“ отбора на „Лудогорец“ българи, защо да не се побългарят чужденци като поиграят година-две по нашите стадиони. Чудя се дали, ако решат например „Ботев“ (Враца) или „Берое“ или дори Левски могат да направят същото. Така или иначе – добре дошъл на Текпетей към бандата на Ренан, Марселиньо, Сисиньо, Натанаел, Джонатан Кафу, Жуниор Кишада, Жуниор Кайсара, Шоко, Мишел Платини, Игор Пластун, Вандерсон и Алекс Сантана. Сигурно пропускам някой, но при толкова много имена, надявам се да ми е простено“, написа Жейнов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ