Залата в София кънти “Алекс Николов” 7 г. след “Владо Николов”

7 Dni Sport23.06.2022
България, Волейбол, Алекс Николов

Волейболистите на България успяха по най-сладкия начин да се върнат към победите, които радват феновете у нас.

След 4 загуби в първата седмица от Лигата на нациите момчетата на селекционера Николай Желязков спечелиха с 3:0 срещу Иран първата среща от турнира в София. Така те развиха по най-добрия начин положителните си изяви от старта на надпреварата.

Успехът над иранците доведе до еуфория в зала “Арена Армеец” и своего рода предаване на щафетата между поколения.

18-годишният Алекс Николов стана най-резултатен в мача с 20 точки. Страхотните му изяви в атака доведоха до скандирания на името му.

Това се случи 7 г. след последния връх на мъжкия ни волейбол. На европейското първенство през 2015-а в същата тази зала кънтеше от викове “Владо Николов”. Тогава България под ръководството на Пламен Константинов стана 4-а на континента.

Няколко месеца по-късно легендата Владо Николов приключи кариерата си в националния отбор, а тогава синът му Александър бе на 12 г.

Сега още в първия си мач пред родна публика посрещачът, който направи фурор с екипа на “Лонг Бийч” в колежанското първенство на САЩ, показа, че уверено върви по стъпките на баща си и като че ли леко избързва.

Юношата на “Левски” още в първата седмица от Лигата на нациите загатна, че ще бъде основна фигура в почти изцяло подмладения тим на Желязков.

“Много съм щастлив, че успяхме да спечелим първата победа още в първата среща в София. Тя бе изключително важна от психологическо естество. Смятам, че имаме потенциала и просто трябваше да го отключим. Направихме силен мач, показахме много добра игра в атака, посрещахме много добре”, заяви треньорът на националния тим.

В петък, събота и неделя България играе с Австралия, САЩ и Бразилия от 20 ч.

Автор: „24 часа“

Снимка: Фейсбук страница на „Bulgarian Volleyball Federation“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ