България плаче и е бясна, изгавриха се с тази родна майка и бебето ѝ, невиждана срамотия

7 Dni Sport22.06.2022
Гала Чалъкова,

От Фейсбук профилът на Гала Чалъкова:

„Историята: ИЗГОНИХА НИ ОТ СТАДИОНА – да, правилно прочетохте, ИЗГОНИХА МАЙКА С КОЛИЧКА, защото спортува на стадиона.

“ДАВАШ ЛОШ ПРИМЕР”, “НАМЕРИ СИ НЯКОЙ ДА ТИ ГЛЕДА ДЕТЕТО И ТОГАВА ХОДИ ДА ТРЕНИРАШ”, “ТАКАВА НАГЛОСТ НИКЪДЕ ПО СВЕТА Я НЯМА”.

Това бях част от думите отправени към мен вчера и днес по време на тренировката ми на стадион “Христо Ботев”, гр. Габрово.

Стадион, на който съм израстнала, тренирала, подготвяла за турнири и републикански първенства през последните 15 години. През тези 15 години, чаках с нетърпение денят, в който ще се сдобием с тартанова писта. Всички го чакахме. Това се случи, когато бях бременна в 9 месец.

Копнеех за момента, в който ще мога да тренирам и да бягам по нея. Започнах да го правя 2 месеца след като родих и на тази същата писта се подготвих за Търново Ултра и избягах 13 км на 6-тия месец след раждането. Ходих зимата на -2 градуса, сега на 30+ и всеки път с огромно желание и любов към спорта.

Вчера, бягайки бях спряна от една жена, която беше агресивна, злонамерена, крещеше и се държеше крайно неуважително. Подхвана ме с думите: “Напусни стадиона с тази количка, нямаш право да си тук. Намери си някой да ти гледа детето и тогава ходи да тренираш, аман вече, никъде по света го няма това твоето”.

На стадиона имаше доста трениращи хора и както може да предположите това беше крайно унизително. Паралелно, това се беше случило с още две спортуващи майки с колички, защото се озовахме заедно зад оградата.

Да, изгониха ме, защото съм майка, защото спортувам с бебето си, защото съм там, защото го уча от малко да цени здравето си, да се движи и защото му давам пример.
Поведението и действията на тази жена са недопустими, унизителни и безумни и още утре ще подам жалба срещу нея.

НЕКА НЕ БЪДЕМ ЗЛИ, НЕКА ПОДКРЕПЯМЕ МАСОВИЯ СПОРТ И СПОРТА ЗА ВСИЧКИ. ТОВА ДЕТЕ В КОЛИЧКАТА, ЩЕ ИЗРАСТНЕ НА СТАДИОНА, СРЕД СПОРТИСТИ, СРЕД БЯГАЩИ ХОРА, СРЕД ХУБАВИ ЕМОЦИИ. Ще бъде закърмени със спорт. То е само едно от всички. Те са бъдещето. Не им го отнемайте!

Моля, споделете този пост, нека го прочетат повече хора и следващия път преди да убият ентусиазма на поредната майка с бебе, нека си дадат сметка, че тя е гражданин с права и погледнат от малко по-високо картинката, по-далеч от носа си, от длъжността си и от собственото си его.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ