Цветелин Чунчуков подписва с втородивизонния Стяуа

7 Dni Sport21.06.2022
Цветелин Чунчуков Септември Славия 23

Българският нападател Цветелин Чунчуков ще има нов отбор в Румъния. Той ще подпише с втородивизонния Стяуа (Букурещ). Очаква се договорът да стане факт още днес.

“Разбрахме се с нападател от Лига 1, но не искам да споменавам името му, докато всичко не стане официално”, коментира старши треньорът на Стяуа Даниел Оприца.

Чунчуков изпрати неособено успешен сезон, в който вкара само един гол в елита на румънския футбол. Той започна кампанията в Сепси, а през зимата беше преотстъпен на Киндия (Търговище). В баража за оставане в Лига 1 срещу Конкордия българинът беше точен при дузпите и помогна на тима си да оцелее.

В Румъния Чунчуков игра и за Академия (Клинчени). У нас той е носил екипите на Ботев (Пловдив), Раковски 1911, Лудогорец, Черно море и Славия.

Стяуа имаше амбиции да влезе в елитната дивизия още през миналия сезон, но завърши на четвърто място в Лига 2 и не успя да стигне до плейофите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ