Везенков изведе Олимпиакос до титлата в Гърция, щастлив е

7 Dni Sport18.06.2022
Александър Везенков,

Олимпиакос спечели за 13-и път титлата в гръцкото баскетболно първенство, а над всички за триумфа бе българинът Александър Везенков.

В „Двореца на мира и приятелството“ в Пирея Олимпиакос победи с 93:74 Панатинайкос в третия мач от финалната серия, която завърши с 3:0 успеха за „червено-белите“.

Везенков завърши срещата с 25 точки, като бе точен при девет от 13-те си стрелби от игра, в това число и при четири от петте си опита си опита от тройката. Тежкото крило добави още 6 борби, 3 асистенции и 1 открадната топка на сметката си, като не допусна нито една грешка в атака за 32 минути и 15 секунди на терена.

След равностойна първа четвърт, която домакините спечелиха с 28:26, играчите на Олимпиакос взеха много сериозна преднина във втората третина, която завърши 27:14 в тяхна полза. Така на почивката Олимпиакос водеше с 55:40.

В третата част гостите от Панатинайкос, които са 39-кратен шампион на Гърция, намалиха част от изоставането си, но то остана двуцифрено преди заключителните 10 минути. В тях домакините показаха прекрасна игра в атака и след 30:21 фиксираха убедителната си победа.

Костас Слукас завърши с 14 точки за новите шампиони, а още 10 прибави Шакил Маккисик.

За Панатинайкос сърбинът Неманя Недович вкара 23 точки, а с „дабъл-дабълт“ от 15 точки и 10 борби остана центърът Йоргос Папаянис.

За Олимпиакос това е първа титла от сезон 2015/16 насам, а воденият от Йоргос Барцокас тим приключва кампанията с дубъл, като по-рано спечели и купата на Гърция. Подобно постижение в Пирея не бяха постигали от 1997 година насам. Освен това Олимпиакос игра и полуфинал в Евролигата, завършвайки на втора позиция в редовния сезон и на четвърто място в крайното класиране.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ