Лафчис: Станимир Стоилов спаси Левски като с магическа пръчка

7 Dni Sport17.06.2022
томас_лафчис

Бившият президент на Левски Томас Лафчис даде обширно интервю пред „sdna.gr“ заради предстоящия сблъсък на „сините” с гръцкия гранд ПАОК в Лигата на конференциите. Колегите от „Тема спорт“ го публикуват за нас.

Лафчис заяви, че Станимир Стоилов е спасил Левски и го е върнал в правилната посока на развитие.

„Смятам, че ПАОК има предимство в сблъсъка. Първата причина е, че е опитен отбор, който играе на високо ниво през последните години в Гърция, печели трофеи и участва в евротурнирите. Има добър отбор и няма финансови проблеми, какъвто е случаят с Левски. Българският отбор минава през трудни години и все още не е решил финансовите си проблеми”, започна Лафчис.

„Феновете помогнаха много на Левски, но бих казал, че този, който спаси клуба е неговият треньор Станимир Стоилов. От момента, в който го пое, той започна да печели мачовете, все едно носеше магическа пръчка в себе си. До миналото лято Левски изглеждаше разпуснат и завърши много ниско в класирането. Развитието на клуба през последните години не подхождаше на голямото му име. През тази обаче показа признаци на възстановяване и подобрение. Завърши на 4-о място в класирането, спечели и Купата на България и така стигна до Лига на конференциите. Стоилов наложи строга дисциплина в отбора и клуба, промени радикално начина на игра и го върна в положителна посока”, добави бившият бос на „сините”.

Томас Лафчис сподели и кои са най-ценните играчи на Левски.

„Това са панамският централен защитник Хосе Кордоба и крилото Георги Миланов. Стоилов обича да играе агресивен футбол. Треньорът на Левски има много опит. Той променя системата и играчите според нуждите и вижданията си за даден мач. В същото време дава шанс на младите играчи, а повечето от тях изпъкнаха. Пример са Филип Кръстев и Илиян Стефанов.

Стадионът на Левски е с капацитет от 25 000 седящи места. Феновете го пълнят, но трибуните не са до терена. ПАОК също има щастието да има много добър треньор като Разван Луческу”, каза още Лафчис.

„Той е страхотен треньор, чийто отбори умело преливат от атака в защита. ПАОК има качествен състав през последните години и има финансова възможност да се подсили. Със сигурност отборът черпи много сили от горещата атмосфера на „Тумба”, който очаквам да е пълен за мача с Левски, въпреки че сме в сърцето на лятото”, завършва Лафчис.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ