Златното правило на Станимир Стоилов, което уреди четири футболни перли на Левски

7 Dni Sport14.06.2022
Станимир Стоилов,

Старши-треньорът на Левски – Станимир Стоилов – Мъри има златно правило щом става въпрос за ръководенето на любимия му клуб в момента. То е: „никакви компромиси на гърба на Левски“, кратко, точно и ясно.

Правило, което, ако се е спазвало през годините отбора нямаше, как да достигне до финансовото състояние, в което се намира в момента.

Най-добре това правило се вижда от обикновения фен в преговорите за нови футболисти. Мъри си харесва играч, набелязва го, гледа го, одобрява го, свързва се с него и му обявява, даваме такива и такива условия. При пазарлъци от въпросния играч, му се дава отсрочка да помисли и след това, се тръгва към вариант „Б“. Няма компромиси на гърба на клуба, от които след време, да дойдат дупки в бюджета на клуба.

Именно тази стратегия му доведе Ивелин Попов, Анте Блажевич и съвсем скоро още двама бразилци, едини от които вече е акостирал в София и предстои, да бъде обявен. Става въпрос за Роналдо, който идва от втородивизионния бразилски Баия. За другия кариока се спряга името на Андрей Сантош, той идва от втородивизионния Сампайо Кореа. При трансфер ще бъдат платени около 50 000 евро за правата му.

През зимния трансферен прозорец пък Мъри нямаше грешка и доведе футболисти, които до един са титуляри в момента.

Същата тази стратегия пък раздели Левски с Драган Михайловия и няколко крила, които преговаряха с клуба.

Феновете изключително одобряват практиката на Мъри и я определят, като водеща в пътя на клуба към финансова стабилност.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ