Данаил Ганчев получава акции в ЦСКА, за да командва парада

7 Dni Sport14.06.2022
Данаил Ганчев,

Ръководството на ЦСКА в лицето на мажоритарните акционери Гриша Ганчев и Юлиан Инджов обмисля вариант да прехвърлят акции на сина на първия – Данаил Ганчев, с което той официално да стане съсобственик на клуба, съобщава „Мач Телеграф“.

Идеята е да се официализират постът и функциите му на новия силен човек на „Армията“.

Както е известно, Дани Ганчев обяви пред „червени“ фенове на срещата-дискусия във Велико Търново миналия петък, че е поел управлението и оперативната работа в ЦСКА в свои ръце и именно затова той и изпълнителният директор Филип Филипов провеждат обиколката си сред „армейската“ общност из страната.

Юридически действителни собственици на ЦСКА-София с по 38,1% от капитала са Гриша Ганчев и Юлиан Инджов.

Миноритарен дял около 22% има легендата Христо Стоичков.

Именно подобен по-малък пакет дялове може да получи и Дани Ганчев.

Адвокатът на ЦСКА – Станислав Трендафилов все пак поясни, че подобно джиросване няма.

„Лично до мен няма възлагане на подобна задача за вписване. Трансфер на акции не е направен засега. Акциите се прехвърлят чрез джиро и тази юридическа акция се прехвърля в книгата на акционерите. Лично аз съм работил усилено с г-н Данаил Ганчев тези 5 години, изключителен професионалист в спорта, не само във футбола“, каза Трендафилов и потвърди, че в най-скоро време клубът ще плати дължимото на бившите играчи на тима Бернардо Тангариня, Нилсон Антонио и Сержиньо, а трансферната забрана от ФИФА ще бъде вдигната.

„За да се взимат нови попълнения и да се отказва оферта за Жорди Кайседо, примерно, това ясно показа, че клубът е финансово стабилен и всички нови играчи ще бъдат картотекирани. Има дребни детайли за доизчистване“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ